ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ελενα Ορφανού

1). Ο εμβολιασμός μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού σας.

Υπάρχουν ασθένειες που έχουν εξαλειφθεί λόγω των εμβολίων. Για παράδειγμα η πολιομυελίτιδα, που στο παρελθόν είχε σκοτώσει χιλιάδες παιδιά ή τους είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, έχει πλέον εξαλειφθεί λόγω του εμβολιασμού.

2). Ο εμβολιασμός είναι πολύ ασφαλής και αποτελεσματικός.

Τα εμβόλια χορηγούνται στα παιδιά μόνο όταν έχουν ελεγχθεί από χρόνια τους επιστήμονες, τους γιατρούς και τα κυβερνητικά όργανα και μόνο  τότε εγκρίνονται διεθνώς.

3). Ο εμβολιασμός προστατεύει άλλους για τους οποίου νοιάζεστε

Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που δεν έχουν εμβολιασθεί. Για παρέδειγμα υπάρχουν παιδιά που λόγω αλλεργιών δεν θα μπορέσουν να εμβολιασθούν, όπως επίσης και άλλα παιδιά σε πρόωρη ηλικία, που δεν θα έχουν προλάβει να μπουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Οι πιθανότητες αυτών των κατηγοριών να μολυνθούν είναι μικρότερη όταν οι γύρω τους έχουν αποκτήσει ανοσία λόγω εμβολιασμού, οπότε δεν θα μολυνθούν ποτέ και φυσικά δεν θα μεταδώσουν τη νόσο.

4). Ο εμβολιασμός μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα και πόνο από την οικογένειά σου.

Ένα παιδί έχοντας αποκτήσει μια αναπηρία από μια νόσο που θα μπορούσε να προληφθεί με εμβολιασμό, θα χρειαστεί ειδικό σχολείο, βοήθεια στην καθημερινότητα, δυσκολία να αυτοεξυπηρετηθεί κάποιες φορές, φορτία που καλείται η οικογένεια να καλύψει.

5). Ασφάλεια για τις επόμενες γενιές

Οι εμβολιασμοί σε πολλές περιπτώσεις έχου μειώσει ή σε κάποιες φορές εξαφανίσει ασθένειες, όπως για παράδειγμα η ευλογιά, που λίγες γενεές παλαιότερα σκότωναν χιλιάδες ανθρώπων. Αν συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε μαζικά, είναι πιθανό στο μέλλον να εξαλειφθούν απολύτως πολλές περισσότερς ασθένειες που στο παρόν αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία.