παιδιατροσ νεογνολογοσ

Ελενα Ορφανού

Η παιδίατρος ‘Ελενα Ορφανού γεννήθηκε στο Νόττιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ολοκλήρωσε τον πρώτο χρόνο της ειδικότητας στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Λευκωσία, και από τον Δεκέμβριο του 1991 έως τον Φεβρουάριο του 1995 συνέχισε και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Από τον Δεκέμβριο του 1995 έως το 1997 εργάστηκε ως Επιμελήτρια Γενικής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στα Νοσοκομεία ROYAL PRESTON HOSPITAL και SHAROE GREEN HOSPITAL, στο Preston, Μεγάλη Βρετανία.

Το 1998 και 1999 υποειδικεύθηκε στα τμήματα Παιδοπνευμονολογίας, Παιδονευρολογίας και Παιδοενδοκρινολογίας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο ALDER HEY CHILDREN’S HOSPITAL, Liverpool. Το ALDER HEY αποτελεί ένα από τα δυο μεγαλύτερα αμιγώς παιδιατρικά νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, με 34 παιδιατρικές ειδικότητες. Αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης παιδιάτρων, που στελεχώνουν μονάδες σε όλον τον κόσμο, ενώ ένας τεράστιος όγκος έρευνας είναι αποτέλεσμα της κλινικής εργασίας που λαμβάνει χώρα στο νοσοκομείο αυτό, και χρησιμοποιείται στην καθημερινή πράξη σε όλο τον κόσμο.

Από το 1999 έως το 2002 εργάστηκε ως ανώτερη επιμελήτρια στις Νεογνολογικές και Παιδιατρικές Μονάδες στα Νοσοκομεία UNIVERSITY LIVERPOOL WOMEN’S HOSPITAL, WHISTON και UNIVERSITY HOSPITAL AINTREE.

Από το 2002 έως το 2007 εκτέλεσε καθήκοντα επιμελήτριας στην νεογνολογική μονάδα του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, η οποία ήταν μια από τις δυο μεγαλύτερες ιδιωτικές μονάδες της χώρας.

Από το 2007 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στο Μαρούσι, θεραπεύοντας ασθενείς που την επισκέπτονται από όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

Είναι παντρεμένη με τον Ιατρό Γυναικολόγο – Μαιευτήρα Ιωάννη Σκλαβούνο και έχουν τρία παιδιά.